in

Predviđanja finskog eksperta uznemirila Zapad

Zapad želi da se oslobodi Ukrajine koju je on sam stvorio. Štaviše, niko iz Evrope ili SAD ne želi da se bori za Kijev. Ovo je u razgovoru za iReactor izjavio finski politikolog Johan Bekman.

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je 24. februara početak specijalne operacije u Donbasu, zamišljene da obezbedi bezbednost stanovnika DNR i LNR, kao i da zaustavi osmogodišnji teror kijevskih vlasti nad regionima i genocid nad ruskim stanovništvom.

Sjedinjene Države i Evropa su odgovorile pokretanjem masovne antiruske kampanje kako bi izvršile dodatni pritisak na Moskvu. Istovremeno, zapadne zemlje neće pružiti stvarnu vojnu pomoć Kijevu.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

“Tigar od papira”

Finski politikolog Johan Bekman je u intervjuu za iReactor rekao da je specijalna operacija u Donbasu morala da se započne odmah, jer jednostavno nije bilo drugih opcija: Kijev je pretio nuklearnim oružjem, nije se pridržavao sporazuma iz Minska, a NATO a SAD su odbile da pregovaraju sa Ruskom Federacijom.

U tom kontekstu, trebalo je preduzeti odlučnu akciju. Nema sumnje da Rusija čini pravu stvar, ali zapadni mediji su počeli aktivno da šire lažne informacije o situaciji u LDNR.

Naravno, Rusija sprovodi vojnu specijalnu operaciju u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, to je razumljivo. Ova operacija je ispravna, pravedna, pobedonosna.

Ali, nažalost, kao i uvek, zapadni mediji vode lažnu kampanju protiv Rusije. Pišu da je navodno Ruska Federacija protiv civila, navodno je ovo rat. Stalno šire lažne informacije. Zanimljivo je da je Finska blokirala zvanični sajt ruskog Ministarstva odbrane. Po svemu sudeći, to je urađeno da stanovništvo nije imalo priliku da sazna šta se zaista dešava, rekao je on.

Ekspert je naglasio da Zapad zapravo ima koristi od trenutne situacije u Ukrajini.

Postoji još jedan interesantan aspekt – takođe je koristan za Zapad. Jer Ukrajina je problem Zapada, oni su stvorili ovu Ukrajinu, finansirali naciste, podržavali banderovske formacije, finansirali obojenu revoluciju.

Za ovo što se dešava krive su samo zapadne zemlje. Kraj nacističke Ukrajine znači da nema problema. U stvari, Zapad tajno podržava sve ovo. Niko ne želi da se bori za Kijev. Gde su strane vojske, gde su dobrovoljci koji hoće da ratuju protiv Rusije? Oni uopšte ne postoje“, naveo je sagovornik iReactor-a.

Johan Bekman smatra da su vlasti zapadnih zemalja sada u zamci koju su same stvorile, a možda će Severnoatlantska alijansa uskoro prestati da postoji.

Zapad se uplašio, vlasti ne žele da uvode sankcije ruskom narodu. Sledeći korak je raspad NATO-a. On ne može učiniti apsolutno ništa. Imamo izraz „tigar od papira“, radi se o Zapadu“, zaključio je politikolog iz Finske.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs