in

POZNATI RUSKI POLITIKOLOG: Tajna odluka SAD za Ukrajinu

POZNATI RUSKI POLITIKOLOG: Tajna odluka SAD za Ukrajinu

Planovi za stvaranje takozvane ukrajinske „vlade u egzilu” ukazuju na to da se Zapad već pomirio sa političkim porazom Kijeva u pozadini specijalne ruske operacije.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Bogdan Bezpalko nakon analize situacije u međunarodnoj sceni. Bezpalko je detaljno govorio o sudbini Zelenskog, a govorio je i o tajnoj odluci koju su SAD donele u vezi sa Ukrajinom.

Bogdan Bezpalko je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da je izjava pojedinih predstavnika Vašingtona o pripremi za sprovođenje plana, prema kojem će predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski morati da predvodi vladu u egzilu, izvesni geopolitički signal.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

SAD su zapravo potvrdile da pripremaju Kijev za politički poraz, pošto ukrajinske vlasti nisu bile u stanju da se izbore sa trenutnom situacijom.

Prema rečima politikologa, američke vlasti su već donele tajnu odluku o Ukrajini, prema kojoj priznaju potpuni poraz Kijeva.

Reč je o specifičnom programu koji ukrajinskim vlastima omogućava da formiraju „vladu u egzilu“. Reč je o političkoj strukturi na čelu sa Volodimirom Zelenskim, koja će delovati na teritoriji Poljske.

Bezpalko je siguran da će tajna odluka SAD da formiraju ukrajinsku „vladu u egzilu” zapravo značiti potpunu predaju Kijeva. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski verovatno neće moći da kontroliše situaciju u zemlji dok je u Poljskoj, jer će njegova odluka značiti odustajanje od funkcije.

„Ako se ovo zaista potvrdi, onda će to, naravno, značiti poraz Ukrajine. To će, u stvari, biti zvanično priznanje političkog poraza. A Zapad se s tim već pomirio“, rezimirao je Bezpalko.

Webtribune.rs