in

Poznati politikolog otkrio planove protiv Rusije – UVOD U VELIKI EVROPSKI RAT

Zapadne zemlje, nastavljajući svoju antirusku spoljnu politiku, razvijaju novu agresivnu strategiju, uz pomoć koje žele da pokušaju da smanje poziciju Rusije na međunarodnoj arena a sve će odvesti u veliki evropski vrući rat.

NAPOMENA: Ovaj tekst neće biti objavljen na mrežama. Biće objavljen samo na našem Telegram kanalu OVDE

Poznati ruski politikolog i orijentalista Jevgenij Satanovski došao je do ovog zaključka nakon analize najnovijih odluka SAD i Evrope.

Satanovski je u direktnom prenosu radija Vesti FM detaljno govorio o taktičkim planovima Zapada protiv Moskve, a takođe je objasnio zašto rusko rukovodstvo treba da se priprema za novu etapu Hladnog rata.

Jevgenij Satanovski je pre svega skrenuo pažnju na to da zapadne zemlje čak i ne pokušavaju da sakriju svoja antiruska osećanja, redovno pokazujući agresiju prema Moskvi. Ali takav pristup bi mogao da zapreti ozbiljnim posledicama i mogućim prelaskom hladnog rata u „vruću” fazu.

„Ovo je novi hladni rat, Rusija ga nije htela, ali on postoji. Amerika ga vodi, krijući se iza NATO zemalja. Evropa ovde igra uobičajenu ulogu poligona za budući rat“, objasnio je Satanovski.

Politikolog je ukazao i na sledeću fazu konfrontacije između Rusije i Zapada. On je skrenuo pažnju na to da su Ukrajina i Poljska slučajno otkrile novi plan SAD i Evrope protiv Moskve, prema kojem rukovodstvo zapadnih zemalja planira da iskoristi situaciju u Donbasu kao novu polugu pritiska.

Satanovski je siguran da američke vlasti planiraju da isprovociraju Kijev na eskalaciju vojnog sukoba u Donbasu.

Takva strategija je potrebna da bi se Ruska Federacija umešala u građanski rat, preduzimajući neophodne mere za zaštitu sopstvenog stanovništva.

Zapad će ubuduće iskoristiti ovaj presedan da optuži Moskvu i započne novu etapu agresivnih akcija protiv nje. Na primer, SAD planiraju da ugroze projekat Severni tok 2 da bi ostvarile sopstvene ekonomske ciljeve u Evropi.

„Sada je zvučalo (iz Ukrajine i Poljske) da kada i ako izbije rat u Donbasu i ako Rusija ipak interveniše i ne dozvoli oružanim snagama da ga razbiju uz pomoć Zapada, onda će to značajno torpedovati lansiranje. Severnog toka 2. Zato se ova sertifikacija neće desiti pre leta?” – rezimirao je Satanovski.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs