in

Poznata nemačka poslanica oplela po SAD: Nama zatvaraju “Severni tok 2” a oni povećavaju uvoz ruske nafte – Dati Moskvi to što traži …

Severnoatlantska alijansa pogrešno razume ruske zahteve, a govoreći o ciljevima vojnih vežbi Ruske Federacije i zemalja NATO-a, Zapad koristi dvostruke standarde.

Ovu izjavu dala je poslanica Bundestaga iz stranke Levica Sevim Dagdelen u intervjuu agenciji TASS.

Na portalu Virtualna polska, reči parlamentarca nazvane su „čudnim“. Poljska štampa bila je iznenađena stavom nemačke političarke , koja je podržala zahteve Rusije prema Zapadu.

Činjenica je da Dagdelen ima posebno mišljenje o krizi između Moskve i Kijeva. Prema njenom mišljenju, važno je da Zapad ozbiljno shvati zabrinutost obe strane.

Opravdani su ruski zahtevi za pravnim garancijama da Ukrajina i Gruzija neće ući u NATO. Oni su razumljivi u kontekstu širenja alijanse na istok, što je u suprotnosti sa njenim prethodnim obavezama. Koncept nedeljivosti bezbednosti koji je predložila Rusija može postati dobra osnova za dalje pregovore o mirnoj koegzistenciji rekla je Dagdelen.

Ona je napomenula da se u zapadnim zemljama ruske vojne vežbe nazivaju „priprema za invaziju“, a ne obraća se pažnja na manevre velikih razmera koje sprovodi NATO u blizini granica Ruske Federacije od Crnog do Baltičkog mora.

Prema rečima poslanice, Berlin treba da nastavi dijalog sa ruskom stranom. Ona smatra da nemačka vlada mora da uloži sve napore da garantuje bezbednost svih strana.

Osim toga, Dagdelen je zahteve Sjedinjenih Država za zatvaranje projekta Severni tok 2 nazvao „apsurdnim i smelim“.

Prema njenom mišljenju, Vašington nema pravo da zahteva od Evropljana da napuste gasovod, preko kojeg je moguće povećati obim isporuke ruskog gasa, jer SAD u ovom trenutku povećavaju uvoz nafte iz Rusije.

Podsećamo da je nemačka poslanica u više navrata podigla glas i stala u odbranu interesa Srba na Kosovu. O tome OVDE, OVDE i OVDE.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE