in

OVAJ MATRIX NAS ČEKA: Uvedeš prisilno zaključavanje i mere – Kad se narod pobuni zaključaš im bankovne račune

Nemilosrdni kanadski premijer DŽastin Trudo, rešio je da se obračuna sa demonstrantima tako što će im zamrznuti bankovne račune.

Trudo se pozvao na Zakon o vanrednim situacijama, navodeći da će opseg ovih mera biti „vremenski ograničen, razuman i proporcionalan“ i da neće biti raspoređena vojska, prenosi BBC.

U skladu sa novim merama, banke će, bez potrebe za sudskim nalogom, moći da zamrznu lične račune bilo koga ko je povezan sa protestima.

„Ovde se radi o zaštiti Kanađana i zaštiti radnih mesta“, izjavio je Trudo.

Zamenica premijera Kristija Frilend je izjavila da će banke moći da zamrznu lične račune svakoga ko je povezan sa protestima bez potrebe za sudskim nalogom, a takođe je najavila da se proširuju ovlašćenja zakona o finansiranju terorizma kako bi se pokrile kriptovalute i platforme za samofinansiranje.

„Sve je u praćenju novca“, istakla je ona, govoreći nakon što su hakeri objavili detalje o 93.000 donacija za kamiondžije na platformi za prikupljanje sredstava „GiveSendGo“ u ukupnom iznosu od 8,4 miliona dolara.

U glavnom gradu Kanade je i dalje više stotina demonstranata.

Kanadska policija je, nakon jednonedeljne blokade, uklonila preostale demonstrante sa mosta „Ambasador“ u kanadskom gradu Vindzoru, koji je ključni granični prelaz i glavna trasa za trgovinu između Kanade i SAD.

Ovi protesti su najpre počeli kao ustanak kamiondžija protiv novog pravila prema kom moraju da budu vakcinisani da bi prešli američko-kanadsku granicu, da bi vrlo brzo prerasli u sveopšte demontracije protiv kovid ograničenja.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(nulta tačka)

Izvor:https://www.bbc.com/news/world-us-canada-60383385