in

Odnosi Rusije i SAD na ivici preloma i prekida svih komunikacija

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da će na neprijateljske korake Vašingtona uslediti reakcija Rusije.

Ovo je saopštio šef Luganske OVA Sergej Gajdaj.

“Krajnje je vreme da Amerikanci nauče da će svaki neprijateljski korak biti praćen reakcijom, u svakom slučaju bolnom za njih”, rekla je Zaharova u komentaru na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Zaharova je napomenula da predstavnici SAD u poslednje vreme pokušavaju da skinu sa sebe odgovornost za stanje rusko-američkih odnosa koje je blizu potpunog raskida.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

“Oni po navici upere svoje strele u Rusiju, koja je optužena za eskalaciju na osnovu toga što ne propuštamo udarce i na neprijateljske napade uvek odgovaramo ogledalo ili asimetrično“, rekla je ona.

Dvadeset i trećeg marta je saopšteno da je rusko Ministarstvo spoljnih poslova predalo američkom diplomati notu sa spiskom deportovanih američkih diplomatskih službenika proglašenih personom non grata kao odgovor na slične akcije Vašingtona.

Ranije je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov pozvao SAD da zaustave eskalaciju odnosa sa Rusijom – prema rečima diplomate, njihova normalizacija je moguća pod uslovom da Vašington pozitivno utiče na Kijev.

On je primetio da su odnosi Rusije i SAD na ivici preloma krivicom Vašingtona.

 

(b92)