in

Nova Imperija spremna i za sankcije: Finansijsko tržište i najveće kompanije u potpunosti spremne

Vlada Ruske Federacije pripremila je mere za zaštitu finansijskih tržišta i velikih ruskih kompanija od sankcija i drugih pretnji.

To je danas saopštila pres služba Kabineta ministara.

Ruska vlada je formirala jasne planove za mere zaštite finansijskih tržišta i pojedinačnih kompanija od mogućih sankcija i drugih pretnji, navodi se u saopštenju i dodaje da su sprovedene simulacije (stres testovi) posledica uvođenja sankcija, a kao rezultat, formirani su jasni akcioni planovi.

Napominje se da su finansijsko tržište i najveće kompanije u potpunosti spremne za njihovu implementaciju.

Rusija danas ima finansijska sredstva dovoljna da osigura stabilnost finansijskog sistema u uslovima sankcija i spoljnih pretnji, ističe se u saopštenju.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

U narednim nedeljama, trgovanje državnim obligacionim obveznicama će biti suspendovano.

Značajan iznos privremeno slobodnih sredstava na jedinstvenom računu trezora saveznog budžeta (više od 4,5 biliona rubalja sa neto zaduživanjem planiranim u 2022. godini – 2,2 triliona rubalja) omogućava fleksibilan pristup na raspored plasmana, saopštila je pres služba.

Osim toga, Ministarstvo finansija Rusije će zajedno sa Bankom Rusije nastaviti da pomno prati situaciju na finansijskim tržištima i ako bude potrebno, preduzimaće dodatne mere za održavanje finansijske stabilnosti, stoji u saopštenju.

Vlada Ruske Federacije će pomoći u obezbeđivanju održivog poslovanja kompanija koje se nalaze na listi sankcija, očuvanju radnih mesta i plata, navodi se u saopštenju.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(tanjug)