in

NEMAČKI POLITIKOLOG: iz Nemačke stižu zastrašujući signali – Pokušaj obračuna sa Rusijom završiće se tragično

Zapad ne želi da prihvati tačku gledišta Ruske Federacije po pitanju globalne bezbednosti, namerno provocirajući vojni sukob u Evropi. Ovu izjavu dao je politički ekspert iz Nemačke Aleksander Rar.

Trenutno je u toku 58. Minhenska bezbednosna konferencija. Prvi put u poslednje 23 godine na manifestaciji nema ruskih predstavnika. U tom kontekstu, iz Nemačke stižu „zastrašujući signali“, koje je nemački politikolog Aleksandar Rar dešifrovao na svom Telegram kanalu.

Prvo na šta specijalista skreće pažnju je pozicioniranje Rusije kao neprijatelja Zapada, protiv koje je usmereno potencijalno širenje NATO-a.

Posebno se razmatra opcija prijema zemalja Zapadnog Balkana u Severnoatlantsku alijansu.

Osim toga, SAD i EU protive se pozivu Moskve na razoružanje istočne Evrope.

Naprotiv, oni priznaju mogućnost jačanja svog vojnog prisustva u neposrednoj blizini teritorije Ruske Federacije.

Ništa manje uznemirujući momenti, smatra politikolog, su namere Zapada da prekine ekonomske veze sa Rusijom i ograniči uvoz energetskih resursa u slučaju zaoštravanja situacije u Ukrajini.

„Zapad želi da iskoristi trenutnu krizu da okupi svoje redove. Ovde nema kompromisa, naprotiv. Čini se da su globalni izazovi kao što su pandemija, klima, migracije, sajber ratovi, energetska kriza, inflacija nestali sa dnevnog reda. Političari u Minhenu govore o ratu u Evropi“, rekao je Aleksander Rar.

Zanimljivo je da Zapad nije u stanju da realizuje svoje planove, smatra politikolog.

Gore navedene mere, ako budu usvojene, nanele bi ogromnu štetu Evropskoj uniji, ostavljajući samo Sjedinjene Države da dobiju.

S tim u vezi, ekspert ima tračak nade da će zdrav razum ipak prevladati, a iskreni antiruski narativ će ustupiti mesto konstruktivnoj politici.

Politikolog smatra da će se ratni sukob sa Rusijom koja je nikad vojno jača u istoriji završiti tragično za Evropu i Ameriku.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE