in

NEMAČKI NOVINAR: Zelenski nije mogao da shvati Putinov signal – Napravio je svoju poslednju grešku u karijeri

 

Nemački novinar Tomas Reper okrivio je aktuelni kijevski režim za događaje koji se odvijaju u Ukrajini.

Zapadna štampa nastavlja da krije od javnosti prave razloge za početak vojnog sukoba na jugoistoku Ukrajine, razotkrivajući Rusku Federaciju kao agresora, primećuje Tomas Reper.

Isto važi i za specijalnu operaciju Oružanih snaga Rusije za pružanje pomoći narodnim republikama Donbasa.

Međutim, evropska javnost postepeno počinje da se suprotstavlja lažnoj rusofobičnoj poziciji, a sam Kijev je mnogo učinio za to.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Prema rečima nemačkog novinara, mnogi politikolozi i vojni stručnjaci kako u Rusiji tako i u inostranstvu bili su sigurni da će nakon priznanja nezavisnosti Donjecke i Luganske Narodne Republike, rukovodstvo Ukrajine prestati da zaoštrava situaciju na liniji dodira, ali sve se dogodilo upravo suprotno.

Oružane snage Ukrajine ne samo da nisu povukle trupe, već su pojačale i granatiranje Donbasa.

 

„Niko nije mogao da zamisli da će Ukrajina uraditi to što je uradila, odnosno nastaviti da bombarduje Donbas.

Svi svetski mediji su, naime, bili veoma iznenađeni. Svi su se nadali da će Zelenski konačno shvatiti da je nemoguće osvojiti Donbas i da će povući trupe.

Ali on je napravio svoju glavnu, a verovatno i poslednju grešku u karijeri, a strpljenje Moskve je puklo“, rekao je Reper.

U ovoj situaciji, novinar je ogorčen činjenicom da njegove kolege iz zapadnih izdanja namerno iskrivljuju stvarnost, predstavljajući specijalnu operaciju Ruske Federacije kao rat punog razmera protiv ukrajinskog naroda.

A činjenicu da rusko vojno osoblje udara isključivo po vojnim ciljevima, isključujući udare po civilnom stanovništvu, američki i evropski mediji namerno ignorišu.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs