in

Najžešći odgovor svih vremena, Poljska će dobiti od Rusije

Vlada Poljske namerava da konfiskuje rusku imovinu i aktive na svojoj teritoriji – objavio je Mateuš Moravjecki.

Varšava je u svojoj rusofobiji revnosnija i radikalnija ne samo od svih u Evropskoj uniji, nego i od zvaničnog Vašingtona. Poljacima se, međutim, može dogoditi da dobiju „po zubima“. Bez i najmanje namere Moskve da deli Poljsku, kao što je to bilo u vreme Jekaterine Velike i Staljina.

Može joj se dogoditi da se Vlada RF i Vladimir Putin odluče za zabranu bilo kakvih ruskih ulaganja u Poljsku, potpunu blokadu svakog uvoza iz te zemlje, zabranu većine transakcija sa njom i drastičnim sužavanjem kruga robnih artikala koje će Poljaci moći da kupe u Rusiji.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Takođe: Rusija može za Poljsku na neodređeno vreme zatvoriti svoje nebo i more. Uskratiti Poljacima vize. Ne znavati poske diplome. Zabraniti operacije sa svakom poljskom imovinom…

I još: nemilosrdno suziti spisak ugovora među dvema državama.

Sada sve to postaje moguće jer se Rusija povukla iz Saveta Evrope, a ekonomski rat započet protiv nje vodi se protivno svim pravilima, što Moskvi daje odrešene ruke.

Poljaci se mogu suočiti sa totalnom ruskom blokada, kako bi se ostali evropski narodi obeshrabrili da jure ispred američke i briselske sankcione lokomotive.

Sudbinu Poljske može podeliti i jednako rusofobska Litvanija.

U Moskvi se već naglašava: mi ćemo gubitak Poljske preživeti; nećemo je izbrisati iz svoje istorije, ali imamo razloga da je izbrišemo iz naših života; Poljacima treba da pokažemo da ignorišemo i samo njihovo postojanje.

Poljska? Gde to beše?

Ranije smo znali, ali smo nekako zaboravili…

Povodom poljske „derusifikacije ekonomije“, bivši predsednik RF Dmitrij Medvedev poručio je Moravjeckom da je to „sukpa i besmislena“ ambicija.

Još je dodao: „Poljska je poslednjih godina – zbog svoje patološke rusofobije – izgubila sve što je mogla izgubiti. Može samo dalje pogoršavati stvari“.