in

Najavljen kao najbolji snajperista na svetu – Nastradao posle 20 minuta u dvoboju sa Rusima

Najavljen kao najbolji snajperista na svetu – Nastradao posle 20 minuta u dvoboju sa Rusima

Kanadski snajperista Wali čiji su dolazak u Ukrajinu s oduševljenjem najavili mediji ubijen za 20 minuta borbe.

Protekle večeri pojavile su informacije da je „proslavljeni“ kanadski snajperista kojeg su zapadni mediji najavili kao heroja koji će ubijati ruse u Ukrajini, poginuo svega 20 minuta nakon što je krenuo u „akciju”.

Sa jedne strane, posebno na Tviteru, postoje navodi da je poginuo u Mariopolju dok sa druge strane postoje navodi da je poginuo u bombardovanju Javoriva.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Kanadski veteran snajperista, Wali je stigao u Ukrajinu 4. marta sa još tri kanadska veterana vojnika i puno gomilom britanskih veterana.

Prema Kanadskoj radiodifuznoj korporaciji, on je otputovao iz Poljske i bio je stacioniran u kući pre nego što je postao pripadnik ukrajinske plaćeničke vojske.

Nijedna od značajnih medijskih kuća nije potvrdila informaciju o smrti kanadskog snajperista Walija ali nije ni demantovala, niti se dotični snajperista oglasio na društvenim mrežama no ipak niko nema kompletne informacije uz koje može da potvrdi smrt kanađanina.

Informacije o Wali-jevoj smrti pojavile su se na Tviteru, no najpre su se pojavile na kineskim društvenim mrežama.

Prema The Independent, Wali je služio u Kandaharu u dvadeset drugom puku Kraljevske kanadske pešadije između 2009. i 2011. godine.

U 2015., on se takođe navodno dobrovoljno prijavio da se bori protiv Islamske države u Iraku zajedno s kurdskim snagama.

Wali je samo jedan od oko 20.000 stranih plaćenika koji su na poziv predsednika Ukrajine, Vladimira Zelenskog došli u ovu zemlju kako bi ratovali protiv ruske vojske koja vrši vojnu operaciju širom Ukrajine.

(nulta tačka)