in

LUKAŠENKO: Kada sam im rekao da neće proći kroz Belorusiju da pucaju Rusima u leđa, svu vojsku su povukli sa naše granice

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se Minsk i Moskva ne boje sankcija Zapada.

“Ne mislim da će biti gore… Svi plaše Rusiju, Belorusiju. Čujte, i Rusi i Belorusi su toliko zaplašeni tim sankcijama da se više ne plašimo, strah je nestao, preživećemo. Traktore imamo, tehniku, seme.

Znači, nećemo umreti, Moći ćemo da obučemo ljude. Sve imamo, ne treba se nervirati, treba ponosno hodati svojom zemljom”, rekao je on tokom posete radnicima Minskog naučno-praktičnog centra za hirurgiju, transplantologiju i hematologiju.

On je dodao i da je posle njegove izjave da neće dozvoliti da se Rusima puca u leđa Zapad povukao svoje jedinice dalje od beloruske granice.

“Namerno sam rekao da tako neće moći, nećemo vam dozvoliti da prođete kroz Belorusiju, borićemo se protiv vas ako pokušate da pucate Rusima u leđa. Eto to je naše učešće u toj operaciji, ali to je i zaštita naših granica. Ne možemo Poljake ovde da pustimo, na teritoriju… Juče, posle te izjave izvestili su me iz vojske: povukli su sve vojnike od naše granice, i Amerikance”, rekao je Lukašenko.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(tanjug)