in

KO REŽIRA ČUDAN ZAOKRET NEMAČKE – Odlazak Šolca u Rusiju moglo bi da se pretvori u najneočekivanije posledice za ceo Zapad

Nemački kancelar Olaf Šolc našao se u veoma teškoj situaciji uoči posete Moskvi.

Nemački politikolog Aleksandar Sosnovski i ruski TV voditelj Vladimir Solovjov došli su do zaključka da šef Nemačke vlade nema šta da radi u Rusiji posle nastupa nemačke ambasadorke u Kijevu Anke Feldhuzen na jednom od ukrajinskih TV kanala.

Ne samo da je diplomata sebi dozvolila da u ime zvaničnog Berlina, Rusku Federaciju nazove učesnikom sukoba u Donbasu, već je otvoreno podržala i sabotažu sporazuma iz Minska od strane ukrajinskih vlasti.

Prema rečima Aleksandra Sosnovskog, njegova sunarodnica je, kao dobro pripremljena, iskusna i hladnokrvna diplomata, sasvim svesno davala takve izjave.

Politikolog smatra da je napad na Rusku Federaciju element neke suptilne igre, u kojoj će se odgovor Moskve sada suočiti sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, kojeg 15. februara treba da primi ruski predsednik Vladimir Putin.

Šef Nemačke vlade se našao u veoma teškoj situaciji. On je prinuđen da dokazuje ruskom rukovodstvu da ne deli gledište Anke Feldhusen i njenih visokorangiranih zaštitnika.

Da li iza nemačke ambasadorke stoje neki za sada nedefinisani politički krugovi u Nemačkoj ili su te snage van zemlje, za sada nije poznato.

U suprotnom, Šolcova poseta Moskvi ne samo da neće doneti nikakve pozitivne rezultate, već će dovesti do još većeg zahlađenja odnosa između Ruske Federacije i Nemačke.

Politikolog ne isključuje da bi ovo putovanje u Rusiju moglo da se pretvori u najneočekivanije posledice za ceo Zapad.

„Šolc će napustiti Moskvu u sramnom ćutanju, jer nije jasno kako će ga doživljavati u svojoj zemlji nakon što je u Rusiji bio oštro ukoren zbog ponašanja ambasadora i poslat kući bez ičega“, rekao je Sosnovski u etru tokom emisije „Veče sa Vladimirom Solovjovim.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE