in

Kinezi se ozbiljno zamislili kada su videli koliko oštro odgovara Rusija na napade SAD

Rusija je izabrala kompetentan i najadekvatniji položaj u odnosu na Sjedinjene Američke Države. Do ovog zaključka došli su novinari kineskog portala Sohu, komentarišući spoljnopolitičke metode Vašingtona.

Autori teksta su detaljno opisali kako Moskva reaguje na napade američkih vlasti, a takođe su objasnili i zašto Kina treba da sledi primer svojih ruskih kolega.

Analitičari su se prvenstveno usredsredili na američke spoljnopolitičke podvale na međunarodnoj sceni. Tako američke vlasti pokušavaju da diktiraju svoje uslove pojedinim nezavisnim državama, zajedno sa ekonomskim sankcijama i ozbiljnim finansijskim problemima.

Međutim, Rusija, uprkos pokušajima Vašingtona da izvrši pritisak na Moskvu, ne podleže američkim provokacijama, a takođe se odlučno protivi antiruskim napadima Zapada.

„Da bi zadržale svoju hegemoniju, Sjedinjene Države neprestano uvode sankcije Kini i Rusiji. Amerikanci otvoreno nazivaju Peking i Moskvu najozbiljnijim problemima sa kojima se suočavaju”, zaključili su novinari.

Oni su skrenuli pažnju na činjenicu da Rusija odvraća politiku sankcija SAD, koristeći različite finansijske instrumente pritiska. Moskva već nekoliko godina sprovodi program za dedolarizaciju ekonomije, čime će se smanjiti uloga američke valute na međunarodnom tržištu.

Analitičari su  primetili da su Kinezi ozbiljno promislili nakon što su videli koliko oštro Moskva reaguje na napade SAD, uprkos direktnim pretnjama iz Vašingtona. Takođe su naglasili da bi Peking trebalo da sledi primer Rusije i počne da sprovodi politiku pritiska na SAD.

„Moramo se usuditi da upotrebimo oštre mere. To je jedini način na koji Sjedinjene Države mogu da shvate da Kinu ne treba izazivati“, rezimirali su autori članka.

Webtribune.rs