in

Kinezi govore o Putinovom “rezervnom adutu” koji je izazvao paniku na Zapadu -Nuklearne rakete su već dobile tačke navođenja

Kinezi govore o Putinovom “rezervnom adutu” koji je izazvao paniku na Zapadu -Nuklearne rakete su već dobile tačke navođenja

Odluka predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da dovede snage za odvraćanje u poseban režim borbene pripravnosti ukazuje na to da Moskva ozbiljno razmišlja o sprovođenju svojih planova za Ukrajinu.

Ovaj zaključak su doneli novinari kineske novinske kuće Huánqiú Shíbào nakon analize situacije u međunarodnoj areni.

Autori materijala su detaljno govorili o „rezervnom adutu” ruskog lidera, a takođe su objasnili zašto je Moskva stavila svoje strateške nuklearne snage u pripravnost, izazvavši paniku na Zapadu.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Kineski vojni ekspert Song Zhongping objasnio je u intervjuu za Huánqiú Shíbào da je Rusija s razlogom odlučila da stavi svoje nuklearne snage u stanje pripravnosti.

Takve mere su sprovedene ne kao odgovor na sankcije Zapada, već kao jasan signal SAD i EU da zemlje ne treba da se mešaju u specijalnu operaciju Moskve u Ukrajini.

Stručnjak je primetio da je Rusija prebacila svoje interkontinentalne balističke sisteme na režim borbenog odgovora.

Rakete su već dobile tačke navođenja i nalaze se u režimu pripravnosti. Ovo ukazuje da je Moskva u stanju da brzo i efikasno upotrebi ovo oružje protiv različitih ciljeva bilo gde u svetu.

„To znači da će svi tipovi raketnog naoružanja biti u stanju pripravnosti – ciljevi su identifikovani i relevantni podaci su postavljeni. Ako se dobije naređenje, vrši se nišanjenje za nuklearni udar“, objasnio je ekspert.

Zhongping je rekao da je takva odluka Vladimira Putina zapravo njegov „rezervni adut“ u slučaju mogućih provokacija Zapada. Moskva kaže da je odlučna da oštro odgovori na sve pokušaje SAD i EU da utiču na tok specijalne operacije koja se odvija u Ukrajini.

„Smisao ovih akcija je vrlo jasan: zemlje koje nisu povezane sa Ukrajinom ne bi trebalo više da se mešaju u mirovne pregovore između dve strane i u unutrašnje stvari Ukrajine, a još više da prete nacionalnoj bezbednosti Rusije. U suprotnom, Rusija će zauzeti oštriji stav u rešavanju sporova“, zaključio je Song Zhongping .

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs