in

KINESKI EKSPERTI: Posle šokantnog manevra SU-35, piloti SAD odbili da nastave misiju

Ruska Federacija pomno prati dejstva oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država u regionu Crnog mora i Sredozemnog mora.

Do ovog zaključka došli su novinari kineske novinske publikacije Sohu, analizirajući nedavni incident koji se dogodio na nebu iznad Sredozemnog mora.

Autori materijala su detaljno govorili o akcijama ruskih kosmičkih snaga, a takođe su govorili o reakciji pilota američkih vazduhoplovnih snaga na manevar Su-35.

Analitičari Sohua su pre svega podsetili da rusko vojno osoblje pažljivo prati situaciju na svojim granicama, kao i da posmatra sve manevre brodova i aviona NATO-a i Sjedinjenih Država.

Borci Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije često polaze na borbeno dežurstvo kako bi pratili izviđačke avione koji lete u neposrednoj blizini ruskih granica.

Kineski novinari su primetili da se sasvim nedavno dogodio neobičan incident na nebu iznad Sredozemnog mora.

Ruski borbeni avioni uočili su izviđački avion Boing P-8A Posejdon američkog vazduhoplovstva, koji je, najverovatnije, izveo operaciju otkrivanja ruskih brodova i podmornica.

Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije približili su se američkim izviđačkim snagama na prilično bliskoj udaljenosti od samo 1,5 metra, primoravajući ih da promene kurs i završe operativne manevre.

Sohu je govorio o reakciji pilota američkog vazduhoplovstva na manevar Su-35 u Sredozemnom moru. Ruski lovci su uplašili Amerikance, zbog čega je Boing P-8A Posejdon morao hitno da se vrati u vojnu bazu, odbijajući da nastavi misiju.

„Su-35 su zaista uplašili američke pilote. Rusija je još jednom pokazala da nijedna država na svetu nije u stanju da joj se direktno suprotstavi“, rezimiraju autori materijala.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE