in

KEDMI: Sve igre su gotove – Rusija će ići do kraja – Spremna je da upotrebi sva sredstva koja ima

KEDMI: Sve igre su gotove – Rusija će ići do kraja – Spremna je da upotrebi sva sredstva koja ima

Odluka Rusije da prevede Strateške nuklearne snage na poseban način borbenog dežurstva ukazuje na to da Moskva namerava da zaštiti svoje interese i ostvari geopolitičke ciljeve, uprkos pretnjama Zapada.

Poznati izraelski vojno-politički stručnjak, bivši šef tajne službe Nativ, Jakov Kedmi, došao je do ovog zaključka nakon analize situacije u međunarodnoj areni.

Uživo u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“, Kedmi je govorio o oštrom odgovoru Moskve na pritisak SAD i EU, a takođe je objasnio kako je Rusija radikalno promenila percepciju pretnje sa Zapada.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Jakov Kedmi je pre svega skrenuo pažnju na to da Moskva nije bez razloga sprovodila planove za prebacivanje snaga za odvraćanje ruske vojske na poseban način borbenog dežurstva. Ovakav pristup je zapravo odgovor na sankcioni pritisak Zapada, koji je nastao u pozadini ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Prema mišljenju politikologa, Moskva ovakvim merama daje Zapadu jasan signal da su „igre gotove“, a zemlja je spremna da brani svoje strateške pozicije i odgovori na pretnje iz SAD, NATO-a i EU.

Rusija je radikalno promenila svoju percepciju opasnosti koje predstavljaju zapadne zemlje i spremna je da upotrebi neophodna sredstva da ih neutrališe.

„Utakmice su završene. Rusija ide direktno na protivnike u punom smislu te reči, sve sankcije, pretnje i histeriju ocenjuje kao neobjavljeni rat“, objasnio je ekspert.

Politikolog je siguran da Rusija namerava da ostvari svoje ciljeve na bilo koji način, sprovodeći sve neophodne instrumente pritiska na Zapad i Ukrajinu.

Moskva planira da zaštiti zemlju od geopolitičkih pretnji koje dolaze iz SAD, EU i UK sprovođenjem planiranih strateških odluka.

„Ovo pokazuje da Rusija neće odustati ili se povući. Ići će do kraja, jer, kao što sam rekao, Rusija ne može sebi priuštiti da ne uspe u Ukrajini i u primeni ultimatuma koji su postavile SAD“, zaključio je Kedmi.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs