in

KEDMI: Sada je vreme kada Rusija može da promeni svetski poredak jer je stekla apsolutnu nadmoć u strateškom naoružanju

U narednim mesecima mogu se desiti događaji koji će promeniti svetski poredak i uspostaviti drugačiji odnos snaga između Sjedinjenih Država i njihovih saveznika s jedne strane i Rusije s druge strane.

Ovu tačku gledišta izneo je politikolog Jakov Kedmi na Jutjub kanalu Solovjev-live.

Ako Rusija uspe u pregovorima, to će biti poraz za SAD i slabljenje njenog uticaja ne samo u Evropi. U stvari, to će značiti da Vašington više ne određuje pravila igre u geopolitici.

Ako Moskva ne uspe da nadigra Vašington, to će značiti poraz Rusije uopšte i Vladimira Putina posebno.

Neuspeh Rusije dugoročno ugrožava postojanje Ruske Federacije kao države, kaže stručnjak.

Istovremeno, nepomirljiva tačka gledišta Rusije u pitanju odbrane njenih državnih interesa pokazala se neočekivanom za Amerikance, a Kremlj je spreman da svoje namere potvrdi stvarnim akcijama.

Reči predsednika Rusije o vojno-tehničkim metodama pritiska na SAD su stvarne, stvarne namere, a ne samo pokušaj zastrašivanja, upozorava Kedmi.

U međuvremenu, američki  kapitalizam nije u stanju da reši svetske probleme.

Pored toga, Rusija je postigla unutrašnju političku i ekonomsku stabilnost, kao i stratešku superiornost nad potencijalnim protivnicima.

Sada je upravo vreme kada Rusija može sebi da priušti promenu svetskog poretka kako bi povratila bezbednost, mesto i uticaj u svetu koji su potrebni državi poput Ruske Federacije.

Ruska privreda je postala, možda, ne najefikasnija i najprofitabilnija, ali svakako najstabilnija.

Sa razvojem vojnih tehnologija Moskva je postigla svoj cilj – stekla je apsolutnu nadmoć u strateškom naoružanju, zaključuje Jakov Kedmi.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE