in

KEDMI OTKRIO UZNEMIRUJUĆI MANEVAR MOSKVE: Nije Putin poslao u Siriju TU-22M3 i MIG-31K zbog militanata – U PITANJU JE NEŠTO OPASNIJE

Danas, 16. februara, nije se dogodilo nešto što je trebalo da se desi. Naravno, uprkos zapadnoj kampanji, Rusija nije napravila nikakvu ofanzivu na teritoriji Ukrajine.

Međutim, desio se jedan značajan događaj. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je juče, 15. februara, nadgledao vežbe Ratne mornarice Rusije u istočnom delu Sredozemnog mora.

Bivši šef izraelske obaveštajne službe Jakov Kedmi izneo je mišljenje o iznenadnoj poseti Šojgua Siriji umesto „ofanzivi“ na Ukrajinu.

Po mišljenju stručnjaka, naduvavanje kampanje i zastrašivanje partnera je posao Zapada, dok ruski ministar odbrane ima svoje važnije zadatke i planove koje rešava.

Konkretno, kako je rekao Kedmi, američka Šesta flota u Sredozemnom moru predstavlja mnogo veću opasnost za Rusiju od ukrajinske vojske.

Zato su vežbe u Siriji uz upotrebu aviona dugog dometa, bombardera Tu-22M3 i lovaca MiG-31K sa hipersoničnim raketama Kinžal danas postale prioritetan zadatak za Sergeja Šojgua.

Izraelski stručnjak je naglasio da je ovo prvi put da Rusija izvodi manevre sa takvom obukom, što bi trebalo da bude važan signal Zapadu da je Rusija odlučila i neće ići nazad.

Tako se može primetiti da je Vladimir Putin još jednom asimetrično odgovorio na pretnje SAD i NATO, dajući geopolitičkom protivniku hranu za ozbiljno razmišljanje.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Webtribune.rs