in

KEDMI: Nema te sile koja u Crnom moru protiv Rusije može izdržati duže od 15 minuta

Obaveštajni stručnjak Jakov Kedmi ukazao je na razmeštanje snaga u crnomorskom regionu i ocenio šanse da brodovi NATO-a izdrže konfrontaciju sa Ruskom Federacijom.

Ukrajinski zapadni saveznici već nekoliko godina rade na jačanju vojnog potencijala ove zemlje, koji koriste kao svojevrsni mač protiv Rusije.

Međutim, čak i stalno prisustvo vojnih brodova NATO-a u Crnom moru nije u stanju da drastično promeni odnos snaga u regionu.

Ovo mišljenje je izrazio bivši šef izraelske specijalne službe „Nativ“ Jakov Kedmi.

Stručnjak je primetio da Crnomorska flota nije najspremnija za borbu u ruskoj mornarici, ali je snaga njenih brodova dovoljna da u potpunosti osigura rusku dominaciju u crnomorskom regionu.

Vojno je, prema njegovom mišljenju, Rusija jedina ovde država kojoj nijedna država ne može vojno da se odupre, čak i uz podršku NATO brodova.

„Bilo koji neprijateljski brod u Crnom moru neće trajati duže od 15 minuta“, rekao je Kedmi i procenio da je to krajnji rok za postojanje flote NATO-a u Crnom moru.

Stalno prisustvo stranih ratnih brodova u Crnom moru na rotacionoj osnovi ne predstavlja veliku opasnost za Rusku Federaciju. Kao rezultat, svi NATO brodovi automatski igraju samo ulogu dodatnih ciljeva za rusku vojsku.

„Objektivno, nema flote koja može izdržati rusku flotu u Sredozemnom i Crnom moru“, rezimirao je Kedmi situaciju.

Webtribune.rs