in

Jeziva poruka Hrvata iz puka “Azov”: “Kad potpišete, odavde više nema odlaska” …

Jeziva poruka Hrvata iz puka “Azov”: “Kad potpišete, odavde više nema odlaska” …

Iako Ukrajinci rado prihvataju strane dobrovoljce, to ne znači da je ratni angažman „posao” bez obaveza, koji, na primer, možete ostaviti kada vam padne na pamet.

Mnogi, zavedeni romantizovanom slikom borbe za slobodu napadnute države, izgleda da nemaju pravu predstavu o težini i opasnosti ratne situacije širom Ukrajine, dok malo ko zna šta znači biti na raspolaganju nekoj vojsci u takvim uslovima.

Čini se da su se malo „zaleteli“ i neki iz Hrvatske, zbog čega se oglasio Zagrepčanin Denis Šeler, koji je šest godina bio pripadnik puka Azov, a nedavno ga je pomenuo i portparol ruskog Ministarstva odbrane, u kontekstu organizovanja odlaska Hrvata u Ukrajinu.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

“Dakle, još jednom svim vrućim glavama:
Tzv. internacionalni bataljon, potpisuje se ugovor na neodređeno vreme, pri čemu je za vreme trajanja ugovora nemoguće napustiti Ukrajinu, obzirom da potpisom ugovora pristajete na status vojnog obveznika kojima je (18 do 60 godina starosti) zabranjen izlazak iz zemlje.

Potpisali ste ugovor i nećete moći da ‘skočite’ kući kako biste rešili obveze (kredit, bolest, najam, smrtni slučaj u porodici i bilo kakve druge probleme).

Plata vam sigurno neće biti dovoljna za plaćanje kredita ili iznajmljivanje stanova (ako iznajmljujete), i iako se ne objavljuje službeno niti je još itko dobio platu, ona neće biti veća od 300 evra”, poručio je Šeler.

Napominjemo da je Denis Šeler dobrovoljac u sastavu puka ‘’Azov’’.

 

(pravda.rs/slobodna dalmacija)