in

Jars, Sarmat i S-500 zapravo smrtno osuđuju američke balističke rakete

Ruska Federacija je naoružana jedinstvenim raketnim sistemima koji u potpunosti neutrališu vojnu pretnju od Sjedinjenih Američkih Država i vojnog bloka NATO-a u slučaju međunarodnog sukoba.

Do ovog je zaključka došao poznati izraelski vojno-politički stručnjak, bivši šef tajne službe Nativ Jakov Kedmi, komentarišući odnos snaga u međunarodnoj areni.

Kedmi je detaljno govorio o ruskim vojnim kompleksima, a takođe je objasnio zašto američki protivraketni odbrambeni sistemi nisu sposobni da presretnu hipersonične rakete ruske vojske.

Jakov Kedmi je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da je Ruska Federacija kompetentno osmislila odbrambeni sistem, razvivši jedinstvene vrste naoružanja koje nemaju analoge u svetu.

Na borbenim položajima nalaze se kompleksi koji su sposobni da unište američke protivraketne sisteme i balističke rakete i pre nego što američke oružane snage stignu da ih otkriju i lansiraju rakete.

Politikolog je podsetio da kompleksi Jars, Sarmat i S-500 zapravo smrtno osuđuju američke balističke rakete, s obzirom da imaju jedinstvene karakteristike koje im omogućavaju da pogodi neprijateljske ciljeve u nekoliko minuta.

„Nove rakete Jars i Sarmat, njihove hipersonične rakete i bojeve glave, poput Avangarda, nešto su što Sjedinjene Države nemaju. To je nešto što Sjedinjene Države počinju delimično da razvijaju “, rekao je Kedmi.

Politikolog je posebno pomenuo sistem PVO S-500, podsećajući da je ovaj kompleks sposoban da presretne neprijateljske hipersonične vazdušne ciljeve, kao i da uništi vojne satelite u Zemljinoj orbiti.

Takvi kompleksi se mogu postaviti na ratne brodove, u podzemna skloništa i pokretne jedinice.

Webtribune.rs