Japanci oduševljeni Putinovom oklopnom limuzinom

Japanci su usmerili posebnu pažnju na neobičan automobil, vrhunske klase, koji uglavnom koristi predsednik Rusije Vladimir Putin.

U komentarima ispod članka jednog japanskog portala čitaoci su oduševljeno komentarisali novi ruski automobil, nabrajajući koje sve karakteristike ima limuzina Vladimira Putina.

I ranije se pisalo o ruskoj limuzini Aurus Senat. Govorimo o automobilu koji je javnosti predstavljen još 2018. Po uzoru na njega stvorena je posebna limuzina, namenjena poslovnim putovanjima ruskog predsednika Vladimira Putina po zemlji i inostranstvu.

Japanci su komentarisali Putinov automobil, napominjući da je Aurus Senat najverovatnije pravi „oklopni transporter“. Reč je o visoko-kvalitetnoj i „ozbiljnoj mašini“, koja nije samo poznata po svojoj pouzdanosti, već je sposobna da ukrasi bilo koji vozni park.

Korisnici su sugerisali da limuzina ruskog predsednika ima nekoliko stepeni zaštite, a takođe je opremljena specijalnom blindiranom oplatom. Automobil je u stanju da podnese eksploziju velike snage, pružajući potpunu sigurnost ljudima u putničkom vozilu.

„Da li će izdržati eksploziju mine i pogodak projektila? Verovatno troši 50 litara benzina na 100 kilometara? “- iznenađen je jedan od japanskih čitalaca.

„Da, takva bi trebalo da bude mašina najmoćnijeg predsednika na planeti!“ – došao je do zaključka još jedan Japanac.

„Ova limuzina ima čak i izlaz u slučaju opasnosti! – sa iznenađenjem rezimira još jedan čitalac.

Webtribune.rs