in

Izraelski ekspert objasnio zašto je slučaj MH17 počeo da puca po šavovima

Stručnjak iz Izraela govorio je o gomili sumnjivih činjenica, koje sprečavaju sud da uspešno okonča slučaj MH17.

Nedavno zasedanje haškog okružnog suda pokazalo se neuspešnim, što je još jednom pokazalo beskorisnost prošlih mera za utvrđivanje istine u slučaju pada malezijskog boing-leta MH17, koji se srušio u Donbasu, na leto 2014. godine.

O tome je nedavno govorio stručnjak iz Izraela, Sergej Grigoriev, koji je angažovan u nezavisnoj istrazi okolnosti ove avionske nesreće.

„Tužilaštvo puca po šavovima“, komentarisao je situaciju izraelski stručnjak.

Izraelac je istovremeno primetio da sudije odbacuju mnoge zahteve branilaca jednog od optuženih u ovom rezonantnom slučaju, Olega Pulatova.

Razlog za to stručnjak vidi u činjenici da je „optužba u potpunosti izgrađena na lažima, nameštenim prisluškivanjima SBU-a i provokativnim lažnim slikama iz Belingketa, kao i na sumnjivim svedočenjima najtajnijih svedoka“.

Istovremeno, analitičar je primetio da su osobe koje bi mogle da postanu ključni svedoci u ovom slučaju, pod vrlo čudnim okolnostima, napustile ovaj svet.

U pozadini takvog razvoja događaja, slučaj počinje da puca po šavovima, jer se trenutno jednostrano razmatranje tragedije zasniva na nepostojećim činjenicama i svedocima.

„Mislim na kontrolora leta Anu Petrenko, pilota Vološina i propagandistu Timčuka“, rezimirajući, ekspert  skreće posebnu pažnju na činjenicu da su „poslednja dvojica pucali u sebe pod vrlo čudnim okiolnostima“.

Webtribune.rs