in

Izrael se prvi put plaši bombardovanja Sirije

Uspešno odbijanje izraelskih napada i lansiranje projektila na izraelske ratne avione primorali su izraelsku vojsku (IDF) da zaustavi napade na Siriju.

Prvi put u četiri godine izraelska strana nije pokušala da izvede nove raketne napade na sirijsku teritoriju. Strahovi proizlaze iz činjenice da su poslednja četiri napada IDF-a uspešno odbijena, a protivavionski projektili ispaljeni na izraelske ratne avione kao odgovor na napade.

Ranije, u slučaju neuspešnih napada IDF, napadi na sirijsku teritoriju ponovljeni su ili sledećeg dana ili nekoliko dana kasnije.

Međutim, modernizacija sirijskog sistema protivvazdušne odbrane od strane ruskih specijalista dovela je do činjenice da sada prvi put od isporuke sistema protivvazdušne odbrane S-300 sirijskoj vojsci, Izrael strahuje da bi Damask mogao legalno oboriti lovce izraelskog ratnog vazduhoplovstva.

Ranije je sirijska strana zapretila da će izvesti raketne napade uz pomoć OTRK-a (Operativno-taktički raketni sistem) ako Izrael ne zaustavi svoju agresiju na Arapsku Republiku.

Poslednja četiri izraelska napada na Siriju uspešno su odbijena – efikasnost uništavanja izraelskih stelt projektila bila je oko 88-93%, dok su sirijski sistemi protivvazdušne odbrane uspešno ispalili rakete na izraelske ratne avione čak i iznad susednih država.

Ranije su se pojavile informacije da je Izrael tokom posete izraelske delegacije Rusiji pokušao da nagovori rusku stranu da napusti odbranu Sirije, međutim, zbog činjenice da izraelska strana nije ispunila sporazum, Rusija je odgovorila na takve pozive sa odbijanjem.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs