in

HAZIN: Putin je u svom stilu nadigrao protivnike, oteravši ih u ćorsokak – I iz toga se ne može izaći

Rusko priznanje nezavisnosti dve republike Donbasa dovelo je kolektivni Zapad u ćorsokak, tvrdi ruski ekonomski ekspert Mihail Hazin.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je 21. februara ukaz o priznavanju Donjecke i Luganske Narodne Republike kao nezavisnih država.

Ova odluka predsednika Rusije bila je apsolutno iznenađenje za SAD i Evropu, rekao je ekonomista Mihail Hazin u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“.

Zapadni analitičari su odbili da ozbiljno shvate takav scenario, za koji će sada cenu platiti Amerikanci i Evropljani.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Ekspert je mišljenja da će se kolektivni Zapad u dogledno vreme suočiti sa brzim padom životnog standarda. Moguće je da će takve promene dovesti do skoro potpunog nestanka srednje klase.

Za SAD i zemlje Evropske unije, gde ovi ljudi čine osnovu svih institucija, ovakav scenario razvoja događaja preti da se pretvori u unutrašnju političku katastrofu.

U takvoj situaciji, ni Vašington ni Brisel neće dodatno zaoštravati svoju poziciju pooštravanjem sankcija koje su uvedene protiv Ruske Federacije.

„Putin je pre nekog vremena rekao divnu frazu da ćemo, ako pređu granicu, prekinuti odnose sa njima – ne diplomatske, već odnose uopšte. Kao rezultat toga, našli su se u idiotskoj situaciji “, kaže Hazin.

Danas, kada se pravila igre menjaju, Zapadu je preostalo samo nekoliko alata poput sankcija, čija je upotreba bremenita fatalnim posledicama po njega.

U stvari, ruski lider je u svom stilu nadigrao protivnike, oteravši ih u ćorsokak. I iz toga se ne može izaći, zaključio je Hazin.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs