in

HAZIN: Ne bih ljuljao čamac na mestu Zapada i ponašao bih se tiše

Kolektivni Zapad se neće usuditi da uvede zaista ozbiljne sankcije Rusiji. Ovu tačku gledišta iznosi ekonomista Mihail Hazin.

U eteru Jutjub kanala Solovjev LIVE, specijalista je izrazio mišljenje da su SAD i evropske zemlje već primenile sve moguće bezbolne sankcije protiv Ruske Federacije.

Svi dalji koraci u ovom pravcu sigurno će ih pogoditi kao bumerang, uveren je Hazin.

Istovremeno, Moskva je tokom proteklih osam godina naučila da živi pod uticajem zapadnih restriktivnih mera, što potvrđuje nastali rast cena ruskih akcija nakon kolapsa i jačanja rublje.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Najranjivija oblast za Rusku Federaciju, gde je moguć napad, danas je IT sektor, primetio je Mihail Hazin.

Većina računara, pametnih telefona i pametnih uređaja radi na Vindous, Android, iOS operativnim sistemima, koje Amerikanci mogu da blokiraju.

Ipak, ekonomista je uveren da Vašington neće preduzeti takav korak. Prvo, indikativan je primer Krima, gde oprema radi, bez obzira na sve.

I drugo, SAD neće rizikovati svoju ekonomiju koja je već u crvenoj zoni. Sada, malo ljudi može predvideti reakciju čak i na najmanji uticaj.

„Mali kamenčić može izazvati veliku lavinu. A zapadna ekonomija je već spremna za kolaps. U SAD i Zapadnoj Evropi, inače, industrijska inflacija je već 25%. Ne bih ljuljao čamac na njihovom mestu, i ponašao bih se tiše“, naglasio je Hazin.

Webtribune.rs