in

Hazin naveo vreme kada će da požure da ukinu sankcije Rusiji bez obzira na posledice

Ruski ekonomista Mihail Hazin je izneo mišljenje da zemlje Evrope, uvodeći redovne ekonomske sankcije Rusiji, najverovatnije nisu razmišljale o posledicama takvih mera.

Hazin je takođe detaljno govorio o tome sa čime će Evropska unija morati da se suoči kao rezultat ekonomskog pritiska na Rusiju i objasnio kada Zapad može da počne da ukida sankcije.

Ekspert je pre svega skrenuo pažnju na to da su neki evropski političari već počeli da upozoravaju na ekonomske posledice sa kojima će se suočiti obični Evropljani na pozadini uvođenja antiruskih sankcija.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Tako će stanovnici evropskih zemalja sami osetiti koju cenu će Brisel morati da plati za ekonomski sukob sa Ruskom Federacijom.

Prema mišljenju ekonomiste, evropski političari su već počeli da upozoravaju svoje građane na određene ekonomske troškove koji će nastati na pozadini zapadne politike sankcija.

Tako će u Evropi doći do novog energetskog kolapsa, koji će dovesti do povećanja troškova komunalija i goriva. Zemlje se takođe mogu suočiti sa rastućom inflacijom i sve lošijim životnim uslovima.

Hazin je izrazio uverenje da EU, pošto je pristala na uvođenje novih ekonomskih sankcija, nije razmišljala o posledicama. Dakle, ova ekonomska ograničenja mogu dovesti Evropu i SAD u tešku finansijsku situaciju, zbog čega će požaliti zbog preduzetih mera.

Pratite nas na mreži VKontakte bez cenzure – OVDE 

Zapad bi za mesec dana mogao da počne žurno da ukida sankcije Rusiji, pošto shvata da nema dovoljnu marginu sigurnosti da izvrši pritisak na Moskvu.

„Imam hipotezu da će u narednih mesec i po dana biti ukinut značajan deo sankcija. Zato što su oni katastrofa za Zapad“, rezimirao je Hazin.

Webtribune.rs