in

ČUDNO – Ukrajinci i američki instruktori postavili najbolju protivvazdušnu odbranu duž ruskih granica A ONDA JE SVE TO POLUDELO, OSLEPELO I OGLUVELO

Ukrajinska protivvazdušna odbrana raspoređena duž ruskih granica potpuno je urnisana i obezglavljena nepoznatim sistemima elektronskog ratovanja.

Nedavni ozbiljni incident u Harkovskoj oblasti u Ukrajini, koji uključuje prodor napada nepoznate  bespilotne letelice preko ukrajinske granice, posledica je činjenice da je nepoznati sistem elektronskog ratovanja bio u stanju da potpuno uništi ukrajinske sisteme PVO razmeštene u regionu.

Ovi sistemi ne samo da nisu mogli da obore uljeza, već ga zapravo nisu ni videli.

Prema predstavljenim podacima, tokom inspekcije je utvrđeno da je veliki broj ukrajinskih sistema protivvazdušne odbrane raspoređenih duž ruske granice potisnut nepoznatim sistemima elektronskog ratovanja, što sprečava sisteme PVO da vide čak i velike ciljeve.

Ukrajinska strana još nije dala nikakve zvanične izjave u vezi s tim, očigledno strahujući da će to narušiti ugled vlasti i pokazati beskorisnost nacionalnog sistema PVO.

Ipak, s obzirom na činjenicu da SBU oglašava uzbunu zbog pojave nepoznatog jurišnog drona iznad ukrajinske teritorije, logično je pretpostaviti da je situacija kritična i da je incident daleko od prvog.

Vojni analitičari napominju da su ovim lekcijama ukrajinska vojska i njihovi zapadni instruktori dobili opasnu poruku. A od koga, znate i sami čim su bili na ruskoj granici.

Webtribune.rs