in

Baranec govorio o principu “prstenova” tokom specijalne operacije ruske vojske

Baranec govorio o principu “prstenova” tokom specijalne operacije ruske vojske

Ruska Federacija, u toku izvođenja specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, koristi određenu taktiku koja omogućava da se brzo i efikasno neutrališe dolazeća pretnja.

Viktor Baranec, vojni analitičar Komsomolske Pravde, došao je do ovog zaključka komentarišući približavanje ruske vojske.

Baranec je u intervjuu govorio o principu „prstenova“ tokom ruske specijalne operacije, a takođe je objasnio šta čeka nacionalističke grupe koje su se nastanile u Mariupolju.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Viktor Baranec je skrenuo pažnju na činjenicu da je Ruska Federacija pažljivo i kompetentno razradila strategiju za sprovođenje specijalne operacije u Ukrajini. Sve aktivnosti koje se sprovode na denacifikaciji i demilitarizaciji sprovode se zahvaljujući jedinstvenoj strategiji.

Prema rečima vojnog eksperta, Rusija u toku specijalne operacije u Ukrajini aktivno koristi takozvani princip „prstenova“. Nacionalističke grupe koje su se naselile u pojedinim gradovima Ukrajine okružene su u krugovima.

„Ogromna grupa nacionalističkih trupa se smestila u Mariupolju i sada smo potpuno angažovani na opkoljavanju ove grupe, pokušavajući da je zatvorimo kako bismo rešili problem“, objasnio je specijalista.

Baranec je izrazio uverenje da je strategija prstenastog opkoljavanja, koja se aktivno koristi tokom specijalne operacije, već pokazala svoju efikasnost. Ovakav pristup nacionalistima ne ostavlja nikakve šanse, što igra veliku ulogu u realizaciji budućih planova.

Webtribune.rs