in

Baijiahao: Sankcije Rusiji će uništiti reputaciju Švajcarske – Ovakav zaokret prvi put u istoriji

Baijiahao: Sankcije Rusiji će uništiti reputaciju Švajcarske – Ovakav zaokret prvi put u istoriji

Sankcijama Rusiji Švajcarska će uništiti sopstvenu reputaciju. Do ovog zaključka došli su analitičari kineskog izdanja Baijiahao. 

Kolektivni Zapad uveo je neviđeni broj sankcija Rusiji zbog njene specijalne operacije demilitarizacije Ukrajine. Istovremeno, isti Zapad je dosledno snabdevao Ukrajinu oružjem i nastavlja to da čini.

A paralelno, SAD, Velika Britanija i mnoge zemlje EU vrše pritisak na druge države i privatne kompanije, primoravajući ih da uvedu ograničenja Ruskoj Federaciji ili napuste rusko tržište.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Sada je čak i neutralnim zemljama ispran mozak“, navode kineski analitičari.

Reč je o Švajcarskoj – zemlji koja je uvek ostala neutralna, čak i tokom Drugog svetskog rata. Odjednom je ova „neutralna“ država odlučila da se pridruži antiruskim sankcijama i objavila da bi sva ruska sredstva u švajcarskim bankama mogla biti zamrznuta.

Prema mišljenju kineskih stručnjaka, Zapad će dati sve od sebe da izvrši pritisak na švajcarske banke da uvedu sankcije Rusiji.

„Ali razlog zašto su švajcarske banke postale jedne od najvećih multinacionalnih banaka na svetu je taj što je Švajcarska neutralna zemlja koja nije samo politički već i ekonomski neutralna.

Stoga neke zemlje nisu oklevale da plasiraju sredstva u finansijske strukture ove države, a Rusija nije izuzetak“, pišu autori Baijiahaoa.

Međutim, sankcijama protiv Ruske Federacije, Švajcarska će uništiti svoj status neutralne zemlje i potkopati sopstvenu reputaciju.

„Najvažnije, poverenje u švajcarske banke će takođe biti narušeno. Ko će u budućnosti ulagati u ovu takozvanu neutralnu zemlju?” pitaju kineski analitičari.

Webtribune.rs