in

Austrijski kancelar od Putina dobio odgovor koji je zabrinuo Zapad

Objašnjeno kako je Putin reagovao na ultimatum austrijskog kancelara

Rusija će, uprkos ekonomskom i političkom pritisku Zapada, nastaviti da sprovodi specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Ovaj zaključak izneli su novinari informativnog izdanja „Reporter”. Autori materijala su detaljno govorili o pokušajima SAD i Evrope da Moskvi isporuče spoljnopolitičke ultimatume, a takođe su objasnili kako je rusko rukovodstvo reagovalo na takve stavove Zapada.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Analitičari Reportera su podsetili da je prošle nedelje u posetu Moskvi stigao austrijski kancelar Karl Nehamer, koji je zapravo bio zvanični predstavnik celog Zapada.

Tema Nehamerovih razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom bila je situacija u Ukrajini i situacija na međunarodnoj sceni.

Novinari su sigurni da je Karl Nehamer tokom razgovora sa Putinom izneo određeni ultimatum Zapada o Ukrajini.

Austrijski kancelar je u ime SAD i Evrope pozvao Rusiju da odustane od daljeg nastavka specijalne operacije u Ukrajini, preteći ozbiljnim posledicama.

Ne može se isključiti mogućnost da Zapad krene na bankrot Rusije, preteći Moskvi direktnom konfrontacijom sa Severnoatlantskom alijansom.

Pratite nas na mreži VKontakte bez cenzure – OVDE 

Vladimir Putin je mirno reagovao na ultimatum austrijskog kancelara, rekavši da će Rusija nastaviti da brani svoje nacionalne interese obnavljanjem specijalne operacije u Ukrajini sa novom snagom. O tome svedoče nedavne izjave ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

„Sada je Lavrov precizirao da je specijalna operacija u Ukrajini osmišljena da stavi tačku na hegemoniju SAD. Ni više ni manje“, rezimirali su autori materijala.

Webtribune.rs