in

AMERIČKI AKADEMIK: Putin je preuzeo inicijativu – Decenije ruganja zapadnih lidera Rusiji sada su daleka prošlost

Rusija je prestala da bude predmet sprdnje i danas preuzima prevagu u geopolitičkoj konfrontaciji sa Zapadom.

Ovu procenuje izneo američki akademik Volter Rasel Mid, navodi Hadson institut.

Poslednjih nekoliko meseci odnosi Moskve i Zapada su se pogoršavali usred ukrajinske krize. Odlučujuću ulogu odigrala je panika koju su američki i evropski mediji naduvali oko „ruske invazije” na susednu zemlju.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Takvo ponašanje dovelo je do toga da je rukovodstvo Ruske Federacije prvo poslalo Vašingtonu nacrt dokumenta kojim se uspostavljaju međusobne garancije bezbednosti, a zatim, ne dobivši na njega konstruktivan odgovor, priznalo nezavisnost narodnih republika Donbasa.  

„Rusija — sila kojoj su se zapadni lideri rugali i ismevali decenijama („benzinska pumpa koja se maskira u državu“, kako je to jednom rekao senator Džon Mekejn) — preuzela je diplomatsku i vojnu inicijativu u Evropi, a Zapad može samo nemoćno da posmatra. 

Sjedinjene Države i Evropa nastavljaju sa pokušajima “lome ruke” sa Rusijom, preteći im “strašnim” sankcijama, ali takve akcije nisu i neće doneti pozitivan rezultat.

Iz tog razloga, Volter Rasel Mid je apsolutno uveren da će Rusija, pod vođstvom Vladimira Putina, nastaviti da pobeđuje svoje protivnike, iznenađujući ih novim geostrateškim taktikama vadeći ih iz “šešira mađioničara”.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs