in

AMERIČKI ADMIRAL: Iznenađeni smo do sada neviđenim razvojem kineskog oružja

Oružane snage SAD veruju da je Kina napravila iskorak u razvoju strateškog naoružanja

Takođe se napominje da ruske vlasti “metodično nastavljaju modernizaciju velikih razmera” svojih oružanih snaga

Kina je napravila neviđen napredak u razvoju svog strateškog naoružanja. Ovo mišljenje je u ponedeljak izrazio šef Strateške komande (STRATCOM) Oružanih snaga SAD, admiral Čarls Ričard tokom jedne internet konferencije.

“Po prvi put u našoj istoriji istovremeno imamo dva ravnopravna protivnika, potencijalne protivnike sa nuklearnim oružjem. Naša zemlja nikada do sada nije bila u sličnoj situaciji”, rekao je Ričard, napominjući da su “prethodni metodi rada [u ovoj situaciji] neće biti efikasan “.

“Očigledno je da je ovo potpuno drugačija strateška situacija od one sa kojom smo se bavili krajem Drugog svetskog rata, kada smo se suočili sa dva moćna neprijatelja u različitim delovima sveta”, naglasio je on.

“Bili smo svedoci kako je Kina napravila strateški proboj”, rekao je šef STRATCOM -a. Prema njegovim rečima, “razmere proširenja njihovih vojnih sposobnosti praktično nemaju primera u istoriji”. Ričard je naglasio da se pre svega radi o nuklearnom oružju, ali se odnosi i na konvencionalno, svemirsko i sajber oružje.

U isto vreme, Ričard je primetio da ruske vlasti “metodično nastavljaju modernizaciju velikih razmera” svojih oružanih snaga. “Rusija ostaje sve veća pretnja”, zaključio je šef STRATCOM -a.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs