in

Zvanično: Tom Brejdi završio karijeru!

Legendarni kvoterbek Tom Brejdi zvanično je saopštio da odlazi u penziju.

Posle 22 NFL sezone, tokom kojih je osvojio sedam titula, 44-godišnjak iz Kalifornije je rešio da se povuče.

Odluku je objavio na društvenim mrežama.

„Ovo mi je teško da napišem, ali evo ga: Neću više igrati. Volim moju NFL karijeru, međutim, sada je vreme da se fokusiram na nešto drugo, da vreme i energiju posvetim drugim stvarima koje zahtevaju moju pažnju“, napisao je, između ostalog, Brejdi.

Brejdi je poslednje dve sezone proveo u Tampa Bej Bakanirsima. U prvoj im je doneo Lombardijev trofej, dok je u sadašnjoj ekipa sa Floride stigla do konferencijskog polufinala, gde je poražena od Los Anđeles Remsa.

Prethodno je neverovatni bacač 20 godina bio u Nju Ingland Petriotsima obeleživši jednu epohu. Sa Petsima je uzeo šest titula, što ga, uz brojna individualna dostignuća, svrstava u red najvećih svih vremena. Po mnogima je i najveći.

Izvor : REUTERS/Matt Sullivan

Računajući period od 2000. kad je izabran kao 199. pik u šestoj rundi drafta, odigrao je ukupno 365 utakmica. Prvi je po broju prebačenih jardi u ligaškom delu sezone (84.520), pokušanih pasova (11.317) i kompletiranih pasova (7.236), kao i po broju pasova za tačdaun (624).

U plej-ofu ima najviše pobeda među kvoterbekovima (35), najviše pasova za tačdaun (86) i najviše prebačenih jardi (13.049).

Tri puta je imenovan za igrača sezone, u pet navrata je bio MVP Superboula, a u dva najbolji ofanzivni igrač. Deo Proboula bio je u čak 15 sezona.

Vreme je za zasluženu penziju.