in

Zlato za Srbiju na Paraolimpijskim igrama

Strelac Dragan Ristić iz Srbije je osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. To je prva medalja za našu zemlju na ovom takmičenju.

Podsećamo i da su stonoteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić u ekipnom takmičenju izborile polufinale, u kome se ne igra meč za bronzu, već je medalja osigurana.

Sjajan dan je ostao iza momaka u regionu kada je streljaštvo na Paraolimpijskim igrama u pitanju. Dragan Ristić iz Srbije je osvojio zlatnu medalju u disciplini vazdušna puška 10 metara miks, Klasa SH2, a sjajni Slovenac, Gorazd Francek Tiršek, je stigao do druge medalje u Tokiju.

Dragan Ristić iz Srbije i Gorazd Francek Tiršek koji je već osvojio srebrnu medalju za Sloveniju, stigli su do finale na Paraolimpijskim igrama u disciplini vazdušna puška 10 metara miks, Klasa SH2.

Bez finala su ostali Zdravko Savanović iz Srbije, koji je zauzeo 20. mesto, Zerina Skomarac iz Bosne i Hercegovine koja je ostala na koti 28, odnosno Dejan Jokić koji je propustio takmičenja u Tokiju zbog problema sa koronavirusom.

U velikom finalu, vodila se i velika borba za medalje. Tiršek je nastojao da stigne do druge medalje za Sloveniju, a Ristić do prve kada je streljaštvo na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u pitanju.

Ristić je bio maksimalno fokusiran i spreman za takmičenje. U kvalifikacijama je ostvario treći rezultat, a u finalu je nastavio sa odličnim izdanjem iz kvalifikacija.

Ostvario je rezultat od – 255.5, stigao je do zlatne medalje. Podsećanja radi, ovo je druga medalja za Srbiju u Japanu, jer su medalju obezbedile i stonoteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić u ekipnom delu. Ostaje samo da se vidi kakvog će sjaja biti.

Što se Slovenije tiče, ona je u režiji Gorazda Franceka Tiršeka, takođe stigla do druge medalje u Japanu, jer je Tiršek već osvojio srebrnu, a sada je sjajnu formu potvrdio osvajanjem bronzane medalje sa rezultatom – 232.4. Između momaka iz regiona, koji su bili na prvom i trećem mestu, ubacio se Vasil Kovalčuk iz Ukrajine, koji je osvojio srebrnu medalju.

U disciplina vazdušna puška 10 metara miks, Klasa SH1, Franc Pinter iz Slovenije je zauzeo 42. a Laslo Šuranji iz Srbije 47. mesto. Zlatnu medalju je osvojila Nataša Hiltrop iz Nemačke, srebrnu Jinho Park iz Južne Koreje, a bronzanu Irina Ščetnik iz Ukrajine.