in

Zimske igre počinju već u sredu

Led je uglačan, četke su spremne i već u sredu 2. februara, dva dana pre svečane ceremonije otvaranja, počeće borbe u karlingu na Zimskim olimpijskim igrama.

Kao što je slučaj sa nekim sportovima na letnjim igrama i na zimskim neki sportisti moraju na borilišta i pre zvaničnog otvaranja. Zbog rasporeda takmičenja koji zahteva više dana nego što je zvanično trajanje Igara, karlingaši će na let već u sredu.

I u muškoj i u ženskoj konkurenciji u karlingu učestvuje osam ekipa i igraće svako sa svakim pre odlučujućih polufinalnih i finalnih borbi. Zato se karling igra 20 dana na Igrama u Pekingu, a prvog dana će na miks dublovi.

Sastaće se dublovi Švedske i Velike Britanije, Australije i SAD, Norveške i Češke, odnosno Kine i Švajcarske. Svi mečevi počinju u 13 i 5 u Nacionalnom plivačkom centru u Pekingu u kom su se 2008. borili najbolji svetski plivači na Letnjim igrama.

Muški turnir počinje 9. februara, a ženski dan kasnije.

Inače u sredu će na borilištima biti još i takmičari u sankanju. Oni počinju zvanično takmičenje 5. februara ali 2. imaju zakazane treninge pa ćemo videti u kakvoj je formi predstavnik BiH Mirza Nikolajev.

Pre zvaničnog otvaranja Igara počeće i takmičenja u skijanju slobodnim stilom i u hokeju, dok će trenirati skijaši i skakači.

Tagovi