in

Želim da se Brejdi povuče kao član Petsa

Želim da se Brejdi povuče kao član Petsa

Vlasnik Nju Ingland Petriotsa Robert Kraft rekao je da bi želeo da se Tom Brejdi povuče kao igrač tima iz Bostona time što bi potpisao jednodnevni ugovor sa šestostrukim osvajačima Lombardijevog trofeja.

Brejdi je u sredu po drugi put objavio povlačenje – ovoga puta stvarno. Legendarni kvoterbek, po mišljenjima mnogih najboljih svih vremena, osvojio je sedam Superboulova – šest sa Petriotsima i jedan sa Tampa Bej Bakanirsima. Ukupno 18 sezona branio je boje tima iz Bostona, koji ga je 1999. izabrao kao 199. pika na draftu, a poslednje tri proveo je na Floridi, kao član Baksa.

“Uradio bih to sutra”, rekao je Kraft kada je upitan da li bi ponudio Brejdiju jednodnevni ugovor, čime bi se on povukao kao član Petsa, “Ne samo da ja želim to, već naši navijači to traže, on je uvek bio i zauvek će ostati član Petriotsa. Uradićemo sve što je u našoj moći da ga vratimo, da ga pošaljemo u penziju kao igrača Petriotsa i nađemo načine da mu odamo poštovanje u godinama koje dolaze. Uradio je toliko mnogo da bi uneo život i radost našoj zajednici, on je voljena ličnost, zaradio je poštovanje i ljubav koje ljudi osećaju prema njemu, kao ni prema kome nekom drugom sportisti u našem gradu, a imali smo mnogo velikih”.

Brejdi je predvodio Petriotse do najvećih uspeha franšize, sa kojom je stigao do Lombardijevog trofeja 2002, 2004, 2005, 2015, 2017. i 2019. godine. Napustio je Foksboro 2020. godine i prešao u Bakanirse, sa kojima je stigao do novog trofeja u prvoj sezoni i na taj način je postao prvi kvoterbek posle Pejtona Meninga koji je osvojio dva Superboula sa dva različita tima.

Prvo povlačenje Brejdi je objavio pre godinu dana, ali je posle 40 dana promenio mišljenje i vratio se u Bakse, ali ovoga puta je rekao da se neće predomisliti.

“Tomi, uvek ću biti tu za tebe, ti si deo naše porodice. Mnogo volim tog momka i ne postoji ništa što ne bih uradio za njega, verujem da može da uradi mnogo toga dobrog za Ameriku i za ljude. Hvala ti na vremenu koje si posvetio nama, kao i svima u regionu, svi te volimo i poštujemo, želimo ti sreću”, rekao je Kraft u poruci Brejdiju.

Jednodnevni ugovori su ustaljena praksa u NFL već duže vreme i osmišljeni su tako da omoguće igračima koji su ostavili dubok trag u nekoj franšizi da se povuku kao njeni članovi. Između ostalih, među igračima koji su potpisali takav ugovor je i legendarni Džeri Rajs, koji se povukao kao član San Francisko 49ersa, sa kojima je svojio tri Superboula, ali je potom igrao za Okland Rejderse i Sijetl Sihokse.