in

VSS osudio ponašanje Zvezdinih navijača: Stop podelama

Vaterpolo savez Srbije oštro je osudio ponašanje navijača Crvene zvezde tokom utakmice protiv Šapca.

Nezadovoljne angažovanjem hrvatskog trenera Mirka Vičevića, najvatrenije pristali se u razvile transparent: „Ši**ar, Hrvat i Ba**ja nisu moja bratija“ jasno poručivši šta misle o novom strategu.

Posle svega, reagovao je i VSS.

„Vaterpolo savez osuđuje i ograđuje se od događanja na utakmici između Crvene zvezde i Šapca. Кao i uvek apsolutno smo protiv svih podela u sportu bilo da su političke, nacionalne. Verske ili neke druge prirode. Otvoreni smo za sve. Smatrajući da je sport opšte, zajedničko dobro svih i onih koji se njime bave i onih koji u njemu, posmatrajući ga, uživaju. Tim povodom Vaterpolo savez Srbije će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih lica verujući da se takvi događaji više neće ponavljati“, kaže se u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Vičević je rođen u Kotoru u hrvatskoj porodici. Predsednik je Hrvatskog građanskog društva Crne Gore. Svojevremeno je bio najbolji vaterpolista sveta, sa Jugoslavijom je osvojio olimpijsko zlato u Seulu 1988, a zatim je radio kao selektor Katara i mlađih kategorija Crne Gore.

Tagovi