in

Vojvodina i Krems neće igrati revanš u Novom Sadu, do daljnjeg

Vojvodina i Krems neće igrati revanš u Novom Sadu, do daljnjeg

Evropska rukometna federacija (EHF) donela je odluku da se revanš meč trećeg kola Kupa EHF između Vojvodine i austrijskog Kremsa otkaže do daljnjeg usled istrage zbog incidenata u prvom meču.

Incidenti u prvoj utakmici u Austriji između navijača Vojvodine i policije u dvorani, usled čega je došlo do 10-minutnog prekida otvorili su pravu malu Pandorinu kutiju. Taj meč Vojvodina je na kraju dobila 29:27, ali je austrijska ekipa odlučila da ne putuje u Novi Sad, navodno iz bezbednosnih razloga. Ubrzo se javio EHF otkazao do daljnjeg utakmicu koja je zakazana za sredu i tom prilikom izdao saopštenje.

– EHF je prikupila informacije i izveštaje povodom incidenta i pokrenuće istragu protiv oba kluba. Protiv Vojvodine zbog onoga što se dešavalo u prvoj utakmici i Kremsa zbog odluke da ne otputuje u Srbiju na revanš zbog bezbednosnih razloga. Stoga, utakmica u Novom Sadu zakazana za 10. decembar 2022. neće se odigrati i biće odložena do donošenja odluke – glasi u saopštenju EHF.

Kako je sedište EHF u Beču postoji bojazan u redovima šampiona Srbije da bi konačna odluka mogla da se donese na štetu Vojvodine, a čak i da se utakmica registruje službenim rezultatom i da Krems ode dalje.

Tagovi