in

Vijesti: Mirko Vičević napušta Crvenu zvezdu

Mirko Vičević odlazi iz VK Crvena zvezda, saznaju Vijesti u vaterpolo krugovima.

Crnogorski trener je četiri dana nakon skandala, zlokobnih navijačkih proglasa i jezivog transparenta na bazenu u Beogradu odlučio da napusti klupu srpskog kluba, prenose Vijesti.

Navijači Crvene zvezde u subotu su na utakmici sa Šapcem razvili poruku „Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“, uz skandiranja Ratku Mladiću tokom meča.

Prethodno su preko sajta delije.net poručili čelnicima kluba i sportskog društva Crvena zvezda da to što je za trenera vaterpolo kluba Crvena zvezda „doveden čovjek koji je Hrvat iz Crne Gore, koji ništa lepo o Srbima nije imao da kaže, koji je uradio mnogo toga, ali nijedna stvar nije bila u korist naše zemlje“, ne može da prođe „tek tako niti će“.

Šovinistički stav navijačke grupe osudili su VPSCG, COK i Uprava za sport, Vaterpolo savez Srbije, osudile su ga i legende vaterpola kao što su Danilo Ikodinović i Igor Milanović.

VK Crvena zvezda se izvinila Vičeviću, a ostale sportske institucije Srbije nisu zvanično reagovale.

Vičević, čuveni vaterpolista, osvajač medalja sa najvećih takmičenja u kapici SFRJ i član Kuće slavnih, došao je na klupu beogradskog kluba pre samo dvadesetak dana.

Tagovi