in

Valijeva će ponovo na led ovog vikenda

Mlada, 15-godišnja ruska klizačica Kamila Valijeva, nastupiće ovog vikenda na takmičenju u Saransku, prvi prvi put nakon kontroverznog učešća na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, gdje je otkriveno da je uvrštena u reprezentaciju, iako je bila pozitivna na doping kontroli pre Igara.

Valijeva je pomogla ruskoj reprezentaciji da osvoji prvo mesto u ekipnoj konkurenciji, dok je u pojedinačnoj, u slobodnom programu napravila puno grešaka, pa je na kraju zauzela četvrto mesto.

Valijeva će učestvovati na „Channel One Cup“, gde će u konkurenciji biti samo ruske klizačice i klizači, a koji je organizovan u istom terminu, u kojem se održava i Svetsko prvenstvo u Monpeljeu, na kojem je ruskim i beloruskim takmičarima zabranjen nastup zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Kamilin doping slučaj je još uvek otvoren. Ruska antidoping agencija ima šest meseci od trenutka kad je Valijeva dobila obaveštenje o nalazu, za izricanje odluke u njenom slučaju i može je odlagati sve do avgusta.

Tek tada će moći da budu uručena i odličja za ekipni deo takmičenja na Igrama u Pekingu, gde su iza ruske reprezentacije završile selekcije SAD i Japana, dok je Kanada bila četvrtoplasirana.

Tagovi