in

Švedska se osvetila, sa Francuskom u polufinalu SP

Švedska se osvetila, sa Francuskom u polufinalu SP

Poznati su svi polufinalisti Svetskog rukometnog prvenstva koje se igra u Poljskoj i Švedskoj. Danskoj i Španiji pridružili su se Švedska koja je savladala Egipat 26:22 i Francuska koja je bila bolja od Nemačke .

Definitivno je ovo doba rukometnog kvadrapola. Četiri reprezentacije Francuska, Danska, Španija i Švedska igraće u samoj završnici na trećem od četiri poslednja velika takmičenja. Ta četvorka razbijena je samo na Olimpijskim igrama 2021. kada je Egipat iznenadio Švedsku.

Sada je došlo vreme za osvetu. Šveđani koji su domaćini i osvajači zlata na poslednjem velikom takmičenju (Evropsko prvenstvo 2022.) savladali su bez mnogo problema Faraone 26:22. Dobrim delom utakmice reprezentacija Tri krune imala je sedam golova razlike, ali su se opustili pri kraju, pa su na kraju otpratili Egipat sa četiri gola. Dovoljno da se ponovo nađu u polufinalu svetskog šampionata, kao i pre dve godine.

Kod pobednika najefikasniji je bio Niklas Ekberg sa šest golova, dok su Johanson i Sandl po četiri puta tresli mrežu rivala. Na drugoj strani po pet golova postigli su Kadah i Ramadan.

Rival Švedske u polufinalu biće aktuelni olimpijski šampion Francuska. Očekivalo se da bi Trikolori možda mogli da imaju nešto teži posao protiv Nemačke. Taj utisak se pojačao posle sjajnog starta drugog poluvremena Pancera, kada su sa tri uzastopna gola poveli 19:17. I tada su stali.

Francuska je serijom 6-1 došla do +3 – 23:20 i tada praktično prelomila meč. Briljirao je na golu Debone sa 14 odbrana, a Trikolori su do kraja samo dizali razliku do maksimalnih +8 – 35:27.

Pored Debonea zapaženi su u redovima pobednika bili Fabregas sa pet golova i kvartet igrača sa četiri gola Kentan Mae, Remili, Ričardson i Turne. Na drugoj strani Gola je postigao šest, a Mertens pet golova.

Tagovi