in

Sve sama finansiram, Savez ne daje ono što mi pripada

Najbolja srpska skijašica u prethodnih deset godina Nevena Ignjatović oglasila se na društvenim mrežama povodom tretmana koji država koju predstavlja ima prema njoj i istakla da svoje pripreme za Zimske olimpijske igre, na kojima će predstavljati Srbiju, finansira sama.

Kragujevčanka Nevena Ignjatović (30) debitovala je u Svetskom kupu još 2010. godine, a predstojeće ZOI u Pekingu biće četvrte u njenoj karijeri.

*Ignjatović za SK: Osvojiću medalju na ZOI u Pekingu!

Dragi prijatelji, da bi sportista uspeo na vrhunski način da predstavlja svoju zemlju na evropskim i svetskim takmičenjima kao i na Olimpijskim igrama, potrebna mu je podrška, podrška adekvatna sportu kojim se bavi.

Ja se takmičim u skijanju, ne skijam u Beogradu, već evo trenutno u Zinalu, koji je udaljen 1.259 kilometara. Jedna sam od retkih devojaka koja to radi, a da potiče iz velike Srbije.

Uvek sam bila profesionalna, zahvalna i fokusirana isključivo na skijanje. Verovala sam u uspeh. A verovala sam i da ljudi cene moj trud, rad i želju da podignem zimski sport na visoku lestvicu. I uspela sam u tome, uspela sam u moru nacija kojima ne možemo, da izvinite, ni da ‘prismrdimo’ u skijanju. Velikim radom i verom.

Međutim, ovom prilikom ću preći preko sebe i kazaću. U situaciji sam da nakon 25 godina treninga, tri učešća na Olimpijskim igrama, rezultata u top 7 najboljih na svetu, ispaštam po ko zna koji put zbog Skijaškog saveza i kao takva ne dobijem ono što mi na osnovu mojih rezultata pripada. Sve to u u olimpijskoj godini, koja mi je naravno najbitnija. Na kraju još imam utisak da sam ja nešto kriva. Nakon ovoga što čitate, nastaviću da radim, ćutim i verujem. I naravno, pobeđujem. A vi znajte da nije sve kao što vidite ili pak čujete.

Datum: 19.11.2021 – dva meseca pre Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine.

U potpisu Nevena Ignjatović – koja trenutno svoje pripreme finansira sama

Ignjatovićeva se tokom karijere 14 puta plasirala među 30 najboljih skijašica i najbolji rezultat ostvarila je kada je bila šesta u alpskoj kombinaciji.