in

Superboul LVII – ekskluzivno na SK!

Superboul LVII – ekskluzivno na SK!

Nešto više od tri sata ostalo je do najvažnije utakmice sezone u NFL – Superboula LVII u kojem će se za Lombardijev trofej boriti Kanzas Siti Čifsi i Filadelfija Iglsi, a taj meč čeka vas samo na Sport Klubu 1 u noći između nedelje i ponedeljka.

Poprište istinskog spektakla koji počinje tačno pola sata posle ponoći na stadionu “Stejt Farm” u Glendejlu, u Arizoni, a pored u Čifse i Iglse sve oči će biti uprte u Rijanu, koja će imati svoj šou na poluvremenu.

Od dva učesnika ovogodišnjeg Superboula, Čifsi su trenutno uspešniji jer u svojim vitrinama imaju dva Lombardijeva trofeja, osvojena 1970. i 2020. godine. Takođe imaju i tri titule iz vremena pre spajanja AFL i NFL, a isti slučaj je i sa Iglsima, koji su svoj jedini Superboul osvojili pre pet godina, pobedivši Nju Ingland Petriotse. Prethodno su dva puta doživeli poraze u najvažnijoj utakmici sezone – 1980. od Okland Rejdersa i 2005. od Petriotsa. Čifsi su u prethodnom pojavljivanju u Superboulu takođe poraženi, pošto su pre dve godine bolji od njih bili Tampa Bej Bakanirsi.

Ovaj Superboul će iz više razloga biti istorijski – prvi put će dvojica braće igrati jedan protiv drugoga – Džejson Kelsi na strani Iglsa i Trevis Kelsi kod Čifsa. Obojica su važni šrafovi u svojim timovima – stariji ima ulogu da štiti kvoterbeka Filadelfije Džejlena Hurtsa, dok je mlađi omiljena meta zvezde Kanzas Sitija Patrika Mahomsa sa 21 hvatanjem i tri tačdauna u plej-ofu.

Više o Superboulu LVII pročitajte na sajtu Sport Kluba.

Tagovi