in

Strašni Mahoms slomio otpor Rejdersa

Patrik Mahoms je pružio najbolju partiju u dosadašnjem delu NFL sezone, a njegovi Kanzas Čifsi su pregazili na gostovanju ekipu Las Vegas Rajdersa 41:14.

Sjajni kvoterbek meč je okončao sa pet dodavanja za tačdaun. Osvojio je 406 jardi, a kompletirao je 35 od 50 dodavanja.

Čifsi su poveli 7:0 u finišu prve četvrtine kada je Mahoms pasom od osam jardi u end zoni pronašao Tajrika Hila. Uzvratili su Rejdersi kada je na startu druge deonice Kar uputio dodavanje za tačdaun ka Renfrou.

Do kraja poluvremena Čifsi ipak odlaze na plus deset zahvaljujući fild golu Butkera i još jednoj akciji Mahomsa i Hila za tačdaun. Poslednji trzaj Las Vegas je napravio na startu treće četvrtine kada je odličnim pasom od 37 jardi Kar pronašao Edvardsa u end zoni. Smanjio je tim iz Nevade na minus tri i tu je stao.

Mahoms je do kraja meča podelio pasove za tačdaun Greju, Vilijamsu i Pringlu, a još jedan fild gol pogodio je Batker za konačnih 41:14.

Pored Mahomsa u redovima pobednika su se istakli Kelsi sa uhvaćenih 119 jardi, Vilijams je imao 101, a Tajrik Hil 83. Za Rajderse Kar je meč okončao sa 261 osvojenom jardom pasom uz dva tačdauna i presečenu loptu.

Kanzas sada ima skor od šest pobeda i četiri poraza i na čelu je Zapadne divizije Američke konferencije. Iza njih su Čardžersi i Las Vegas sa skorom 5-4, a Denver ima učinak 5-5.

U narednoj rundi Kanzas Siti dočekuje Dalas, dok će Rejdersi ugostiti tim Sinsinatija.

Tagovi