in

Stevanovićev novi početak u teškoj godini

Stevanovićev novi početak u teškoj godini

Srpska vaterpolo reprezentacija će u nedelju ujutru krenuti put SAD gde će se pripremati i igrati na dvokružnom turniru sa domaćinom i Špancima. Biće to prva akcija novog selektora Uroša Stevanovića koji je sredinom oktobra nasledio Dejana Savića.

Piše: Dejan Stevović

Za razliku od svih prethodnika Stevanović nije ostao igrački trag u vaterpolu ali je sa druge strane malo onih koji bi mogli da se pohvale tolikim trenerskim stažom. Počeo je u mladjim kategorijama Crvene zvezde, vodio i žensku reprezentaciju, prešao u Partizan u kojem je radio, zanimljivo i sa sadašnjim pomoćnikom Stefanom Ćirićem. Sedeo je na klupi pored Igora Milanovića i kada se posle povlačenja legendarnog asa našao na klupi kao broj jedan, osvojio je Super kup. Tada je bio pomoćnik selektora reprezentacije Kazahstana.

Napustio je Partizan, na način o kojem ne priča mnogo. U Kragujevcu je nasledio Dejana Jovovića i od 2013. sa Jugoslavom Vasovićem krenuo u stvaranje kluba koji danas ima rejting u Evropi. Osvojeni su prvenstvo, kup, Regionalna liga ali kao da se zaboravlja da je Radnički sa njim na klupi stigao do finala Lige šampiona 2014. kada je poražen od Barselonete u finalu.

Ostatak teksta možete pročitati na sajtu Sport Kluba

Tagovi