in

Srpkinje lako sa Korejom, sa kote dva u četvrtfinale

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je četvrti trijumf na Olimpijskim igrama u Tokiju. U direktnom dvoboju za drugo mesto u grupi “A” srpske dame savladale su Južnu Koreju 3:0 (25:18, 25:17, 25:15).

U prvom setu Južna Koreja je samo povela 3:0. Međutim, brzo je stigao odgovor Srpkinja. Vezale su aktuelne svetske šampionke devet poena i stigli do 9:3. Tu su praktično sve dileme oko prvog seta bile rešene.

Korejanke su drugi deo dobro otvorile. Došle su do 8:7. Onda su se Maja Ognjenović i drugarice ponovo uozbiljile i vrlo brzo se odvojile na 13:9. Ovaj deo igre su dobile 25:17.

Treći set je bio i poslednji. U njemu su izabranice Zorana Terzića od početka vodile. Otišle su na 11:6 i lako privele posao kraju. Selektor je u finišu imao mogućnost i da malo odmori devojke iz startne postave.

Najefikasnija u timu Srbije po običaju je bila Tijana Bošković sa 13 poena. Pored nje dvocifren učinak je imala i Milena Rašić sa 12 poena. U poraženoj ekipi Kim je brojala do devet.

Za mesto u polufinalu Srbija će igrati sa trećom ekipom iz grupe B ili ponovo sa Južnom Korejom, trećeplasiranom iz grupe A. Odluka će pasti žrebom, koji će se održati danas oko 17 časova, kada se budu odigrale sve utakmice grupne faze.

 

Tagovi