in

Srbiji izmakao bod, drugi poraz od SAD

Srbiji izmakao bod, drugi poraz od SAD

Na turniru u Lujvilu Srbija je doživela i drugi poraz. I pored bolje igre u odnosu na meč sa Amerikom, na kraju je Stevanovićev sastav ostao kratkih šaka 11:12 (2:1, 4:3, 2:3, 3:5). 

Po prikazanom, čini se da je nedostatak koncetracije učinio svoje i da je malo nedostajalo da Srbija stigne bar do remija. Naredne dve utakmice na turniru igraće se 2. i 3. januara, prvo sa Španijom pa sa SAD. 

Oseća se neuigranost, odbrana nije složena, a napad tek treba da dobije fizionomiju. Utakmica nije imala jak ritam, nešto iskusniji Španci su znalački iskoristili šansu na kraju i pobedili. 

Srbija je bila angažovanija u prvoj četvrtini. Sa igračem više su pogađali Rašović i Stojanović. Još dva puta je srpska selekcija imala prednost u bazenu. Na drugoj strani Španci nisu iskorostili ni jednu od dve prilike, jedini pogodak je lepim šutem postigao Malarah. 

U drugoj četvrtini Srbija je bila bolji rival, posebno je u odbrani bilo nekoliko dobrih akcija. Španci su sva tri gola postigli sa igračem više. Rašović i Radulović su bili precizni iz peteraca. U jednom trenutku je bilo 4:4 ali su do poluvremena Drašović i Stojanović pogodili za prednost od dva gola. 

Posle velikog odmora Španci su zaigrali bolje, agresivnije, unervozili su srpski napad. Velo brzo je anulirana srpska prednost. U napadu nije bilo dobrih rešenja ali je Ranđelović vratio mir u igru a posle još jednog izjednačenja Španaca Jakšić je iz trećeg peterca doneo minimalnu prednost. 

Pad u igri se osetio u završnom delu. NI Mitrović ni odbrana nisu delovali kako treba. Raapucao se Granados. Igrač Novog Beograda je u ovom delu igre tri puta pogodio srpsku mrežu. Srbija je preko Vučinića vodila 9:8 da bi Španci preuzeli igru.

Poveli su 10:9, izjednačio je Radulović, još jedan gol za 11:11 je postigao parabolom Rašović da bi Granados 56 sekundi pre kraja stavio tačku. Priliku da izjednači nije realizovao Vučinić. 

U šutu su rivali bili skoro isti, Srbija 29-11, Španija 28-12, sa igračem više Srbija 13-4 uz tri realizovana peterca, Španija 13-6. Mitrović je imao tri a Agire Rubio osam odbrana. 

SRBIJA: Filipović, Dimitrijević, Rašović 2, Ranđelović 1, Martinović, Lazić, Drašović 2, Jakšić 1, Janković, Ubović, Stojanović 2, Vučinić 1, Mitrović, Radulović 2. 

ŠPANIJA: Agire, Valera, Granados 5, Sanahuja, Biel 1, Larumbe 1, Paul, Kabanas, Taul 1, Asensio 2, Malarah 1, Bustos 1, Gomila, Motos.