in

Spisak strelaca za Minhen – povratak Ivane Anđušić Maksimović

Spisak strelaca za Minhen – povratak Ivane Anđušić Maksimović

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije (SSS) Dragan Marković odredio je sastav reprezentacije za takmičenje u Minhenu, koji će biti održan od 25. do 29. januara.

U saopštenju SSS se navodi da će prvi put od 2020. godine u reprezentaciji biti Ivana Anđušić Maksimović, koja se posle pauze, nedavno vratila takmičenjima i zahvaljujući dobrim rezultatima dobila poziv u nacionalni tim. Srbiju će predstavljati 24 strelaca, pošto će naša zemlja imati takmičare u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, kako puškom, tako i pištoljem.

Naša selekcija će novu sezonu otvoriti u petak na Gran priju u Sloveniji, a potom će nastupiti i na Gran priju u Osijeku. U Minhenu će u ulozi selektora za pištolj debitovati Jasna Šekarić, koja je krajem prošle godine imenovana na ovu funkciju.

Srbiju će u Minhenu predstavljati: Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić (seniori, puška), Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Sanja Vukašinović, Ivana Anđušić Maksimović (seniorke, puška), Marko Ivanović, Aleksa Rakonjac, Petar Erdei (juniori, puška), Aleksandra Havran, Emilija Ponjavić, Anja Knežević, Ljiljana Cvetković (juniorke, puška), Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov (pištolj, seniori), Zorana Arunović, Brankica Zarić, Jelena Todorović (pištolj, seniorke), Luka Milošević, Marko Ninković (pištolj, juniori), Eleonora Radulović i Marta Novović (pištolj, juniorke).

Sastavi miks parova će biti određeni na samom takmičenju.